2024. május 5.
Fesztiválra várják a futókat májusban Csongrádon

Fesztiválra várják a futókat májusban Csongrádon

Harmadszorra ad otthont a Fussuk le! Fél és negyedmaratonnak Csongrád, a tiszamenti, dél-alföldi kisváros. Idén háromnapos futó-fesztivállal várják a szervezők a futókat és családjaikat májusban.

A sport program fő attrakciója a vasárnapi futóverseny, de már pénteken este május 10-én Blahalouisiana koncerten engedhetik ki a gőzt vagy hangolódhatnak az eseményre a sportolók a Tisza-Presszóban. Szombaton május 11-én az egészséges életmód és más életvezetési tippekkel gazdagodhatnak a meghívott szakértőknek és népszerű sportolóknak köszönhetően, és egy jó hangulatú már hagyománnyá váló, közösségépítő pizza partin ismerkedhetnek a résztvevők. Vasárnap indul a verseny, ami idén is több távon zajlik. Az alföldi táj kedvező adottságainak köszönhetően, elég gyors a pálya, így azoknak a futóknak is ajánlható, akik az időeredményt célozzák be. De családoknak is jó program a Fussuk le! Fél és negyedmaraton verseny, hiszen a 750 méteres távon a gyerekek is futhatnak egy nagyot.

 

A félmaraton útvonala a városon át vezet, érintve a Tisza-gátat, az ártéri erdőkkel, az óvárost, a halászházakkal, a Körös-torkot, a homokfövenyes stranddal és a Holt-Tiszát, a náderdővel. A futók útját DJ-k, néptáncosok, zenészek kísérik, feledhetetlen hangulattal jutalmazva meg a verseny résztvevőit.

 

A befutócsomag is verhetetlen, hiszen a mindenkinek jár a csongrádi futás emlékére a befutóérem és még sok jutalom, mint rétes, egytálétel, innivaló és uszodabelépő. De a legnagyobb érték: a mozgás öröme, minden résztvevő ajándéka, aki részt vesz a Fussuk le! futó-fesztiválon.

 

A 2023-as esemény filmje itt tekinthető meg. 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.