2024. május 19.

Nagyon eltér a polgármester és a fideszes képviselők véleménye Hódmezővásárhelyen

A közgyűlés megvonta a Márki-Zay Péter jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

Hódmezővásárhely félszáz belterületi útjának és több nagy forgalmú utca járdájának felújításáról döntött a város közgyűlése csütörtökön este megtartott, a nap folyamán második rendkívüli ülésén.

A beruházásról szóló döntést a testület minden tagja támogatta, a fejlesztés forrását megteremtő költségvetési módosítást azonban csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz képviselői és Szabó Pál támogatta. A Jobbik listáján a közgyűlésbe került politikus bejelentette, kilépett a pártból, de mandátumát megtartja – írta az MTI.

A Járható Vásárhely program keretében 48 belterületi utat, és 21 nagy forgalmú utca járdáit újítják föl az év végéig, a beruházások költsége mintegy 1,16 milliárd forint. A javaslatot Hegedűs Zoltán, a helyi Fidesz frakció vezetője terjesztette elő. A közgyűlés rendkívüli ülésén kedden és csütörtök délelőtt tárgyalta a tervet, Márki-Zay Péter (független) polgármester azonban a szavazást megelőzően mindkét alkalommal elnapolta a tanácskozást.

A közgyűlés a költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet módosításáról is döntött, és megvonta a polgármester jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

Csütörtök délutánra a polgármester a közgyűlés rendes ülését is összehívta, mivel azonban az időpont a Fidesz képviselőinek nem volt alkalmas, technikai szünetet rendelt el. Az ülést későn este folytatták.

A közgyűlés többsége nem támogatta a polgármester a javaslatát, amely a helyi vállalkozásoknak az önkormányzat által az építményadóból az alkalmazottak bérfejlesztéséhez nyújtott önkormányzati támogatást cégenként éves szinten 1 millió, dolgozónként 100 ezer forintban maximálta volna.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.