2024. május 19.
Nem enged a Fidesz-frakció Hódmezővásárhelyen

Nem enged a Fidesz-frakció Hódmezővásárhelyen

A polgármester úgy szerette volna megvalósítani a költségvetésen belüli átcsoportosításokat, hogy többek között ne csökkenjenek a városüzemeltetésre és kulturális célokra szánt források.

A büdzsé minden érintett soráról név szerint szavazva ismét elfogadta a hódmezővásárhelyi közgyűlés az önkormányzat költségvetésének módosítását csütörtöki rendkívüli ülésén.

A rendelet módosítását - amely 900 millió forintot csoportosít át a költségvetésen belül annak érdekében, hogy megkezdődhessen az elhanyagolt hódmezővásárhelyi belterületi utak felújítása - a testület április 26-án egyszer már elfogadta. Márki-Zay Péter (független) polgármester azonban módosításokkal ismételten beterjesztette a javaslatot. A város vezetője a költségvetésen belüli átcsoportosításoknak a tervezetthez képest jelentős módosítását javasolta, úgy, hogy többek között ne csökkenjenek a városüzemeltetésre és kulturális célokra szánt források – írta az MTI.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője kifogásolta, hogy a képviselők csupán néhány órával a közgyűlés előtt kapták meg a polgármesteri javaslatot, amelyhez nem csatolták a könyvvizsgálói véleményt sem. A pénzügyi bizottság a többi bizottsággal együttes ülésén nem tárgyalta a polgármester által készített tervezetet, így azt nem lehetett volna beterjeszteni. A képviselők ezért végül ezt a javaslatot nem tárgyalták.

A vita során Kis Andrea (MSZP) alpolgármester azt mondta, az út- és járdafelújítás céljaival a városvezetés maximálisan egyetért, legfeljebb a megvalósítás ütemezésében van vita. A költségvetés módosítását a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-frakció tagjai támogatták, az MSZP és a Jobbik jelenlévő képviselői, valamint a polgármester nemmel szavazott.

A közgyűlés az április 26-ai ülés után ismét döntött a költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet módosításáról is, és megvonta a polgármester azon jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.