Elkezdődött Szegeden a fesztiválszezon
- Kultúra
- 2018.03.12
Kilencedik alkalommal rendezték meg március 8-11. között a Toros Pálinkafesztivált Szegeden.
A fesztiválon több mint száz kiállító, köztük különleges hazai kistermelők kínálták a mangalica-, sertés- és szarvashúsból készült termékeket, valamint több száz féle pálinkát és bort kóstolhattak az érdeklődők.
A rendezvényre az esős idő ellenére is sokan kilátogattak. A Széchenyi térre nem csak termelők és kereskedők települtek ki, hanem a Polgármesteri Hivatal is. A képviselők és a hivatal dolgozói disznótoros ételeket készítettek a Polgármester Konyhájánál, többek között hurkát, kolbászt és húst sütöttek, amit végül Botka László polgármester osztott szét. A polgármester a rendezvény kapcsán elmondta, hogy a Pálinkafesztivállal elkezdődött Szegeden a fesztiválszezon.
A fesztivál kolbász- és hurkakészítő versenyére tizenegy csapat jelentkezett.
A húsételek mellett nem volt hiány lekvárokból, mézekből, sajtókból és szörpökből se. A finom ételek mellé a jó hangulatot – többek között - Zalatnay Cini és a Jack Cannon Blues Bant Trio biztosította – írta a szegedon.hu.