2024. május 30.
20 kilót dobott le a háromgyerekes szegedi anyuka

20 kilót dobott le a háromgyerekes szegedi anyuka

Fürtön Gerda mesélte el, miként tudott megszabadulni a szülés utáni súlyfeleslegétől.

Egy drasztikus kúrával ugyan nagy fogyást ért el, de egy új várandósság miatt nem örülhetett neki sokáig. 2017 decemberében aztán a háromgyermekes anyuka végérvényesen elhatározta, hogy megtalálja az egészséges életmód, egyben a karcsúság felé vezető utat, és megszabadul súlyfeleslegétől.

 

„A harmadik gyermekem születése előtt drasztikus fogyókúrába kezdtem, és bár sikerült leadni 30 kilót, de nem volt tartós az eredmény; leginkább a módszer miatt, de azért sem, mert újra várandós lettem. A szülés után sokáig nem tudtam magammal foglalkozni, mert a család minden energiámat lekötötte, ám egyre inkább nem tetszett az, amit a tükörben láttam. Végül közel 2 éve úgy döntöttem, hogy ez nem mehet tovább, változtatni fogok. Makacs természet vagyok, és éreztem, hogy ebben az elhatározásomban is kitartó leszek” – meséli Gerda.

 

 

Szerencsére talált egy támogató csoportot a közösségi oldalon, a tagoktól rengeteg segítséget kapott. A fehér cukrot és a fehér lisztet teljesen kiiktatta az életéből, helyette egészséges, szénhidrátcsökkentett alapanyagokra váltott. Emellett persze elkezdett mozogni, és az eredmény nem maradt el.

 

„Úgy érzem, nem volt nehéz dolgom, mert minden korábban használt alapanyag helyett találtam egészséges alternatívát a Dia-Wellness termékek között, a csoporttagok pedig remek tanácsokkal láttak el egy-egy recept elkészítése során. Mivel nagyon elszánt voltam, ezért egyértelmű volt számomra, hogy a mozgást is komolyan veszem. Kezdetben kocogtam és saját testsúlyos aerobicot végeztem, később egyre több mozgásforma beépült az életembe. Körülbelül fél év alatt az egészséges életmód rabja lettem. Ma már el sem tudom képzelni azt, hogy ne sportoljak, illetve cukrot és fehér lisztet fogyasszak. A családom is ugyanazokat az ételeket eszi, mint én, nagyon szeretik mindet, sokszor fel sem tűnik nekik, hogy nem hagyományos alapanyagból készültek. Ennek meglett az eredménye, mert én 20 kilótól szabadultam meg, és a férjem is fogyott, teljesen lement a pocakja” – teszi hozzá büszkén Gerda.

 

A háromgyermekes anyuka úgy érzi: ez az életforma az, amiben megtalálta a boldogságát. Bár még szeretne formálódni, de összességében elégedett a tükörképével. Ami pedig a legnagyobb öröm számára, hogy a családja is egészségesen étkezik, sokat mozog, gyakorta szoktak együtt sportolni. Ugyan sok szervezéssel jár, hogy időt szakítson minderre, de nem lehetetlen, és mindenkinek példát szeretne mutatni, aki hasonló helyzetben van, mint néhány éve ő.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.