2024. október 18.
Furcsa hajótöröttet találtak az áradó Tiszán Szegednél

Furcsa hajótöröttet találtak az áradó Tiszán Szegednél

A férfit a mentősök ébresztették az uszadék kupac tetején. Nem tudta megmondani, honnan sodorhatja őt a víz vagy hogyan került a hordalék közepére.

Különös élménnyel gazdagodhatott az a férfi, akit egy uszadék kupac tetején, az áradó Tiszán ébresztettek a szegedi mentősök az éjszaka közepén – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat szerdán.

A fiatal „hajótörött” a szerencsének köszönheti életét, a mentők ugyanis épp betegátadás után tartottak állomásukra, amikor megpillantották az uszadékon nyugodtan sodródó fiatalt. Azonnal megálltak és segítségére siettek. A faágakból, szemétből és levelekből álló kupac a parthoz közeledve egy idő után valamin magától fennakadt. Miután sikerült kontaktusba vonni a férfit, maga is elég meglepett volt –írták.

Fogalma sem volt, honnan sodorhatja őt a víz vagy hogyan került a hordalék közepére. A mentők a katasztrófavédelem és a rendőrség szakembereitől kértek segítséget a férfi partra juttatásához, ami pár percen belül megtörtént. A meglepő ébredést követő vizsgálatok után végül stabil állapotban szállították kórházba a szerencsétlenül járt férfit.

Fotó: Országos Mentőszolgálat
 

Megosztás