2024. október 18.
Testnevelés órákat is tartanak majd az új apátfalvi sportcsarnokban

Testnevelés órákat is tartanak majd az új apátfalvi sportcsarnokban

A csarnokot az amatőr labdarúgók és kézilabdások is használják majd, hétvégente pedig ingyenes alakformáló tornát szerveznek a lakosoknak.

Nemzetközi futsalmérkőzések rendezésére is alkalmas sportcsarnok épült Apátfalván. A beruházást pénteken adták át a községben.

A 2263 négyzetméteres alapterületű, kétszintes, 224 ülőhellyel ellátott sportcsarnok 938 millió forintból épült, a költségekből 660 millió forintot TAO-támogatás fedezett – írta az MTI.

A csarnokban a hétköznapokon az általános iskolások testnevelés óráit tartják, ezt követően az utánpótlás, illetve felnőtt labdarúgók használják. Az intézmény a Makói Kézilabda Club által szervezett eseményeknek is helyszínt biztosít. A csarnokot az amatőr labdarúgók és kézilabdások is igénybe veszik, hétvégente pedig ingyenes alakformáló tornát szerveznek a csaknem 3 ezer lakosú községben élőknek.

Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke közölte: a több korosztályt kiszolgáló, multifunkcionális csarnok nemcsak a labdarúgókat, hanem valamennyi teremsport művelőit kiszolgálja, és nemzetközi futsal mérkőzések rendezésére is alkalmas.

Megosztás