2024. október 18.
Több nézőt elsodort egy autó az ásotthalmi roncsderbin

Több nézőt elsodort egy autó az ásotthalmi roncsderbin

A balesetben heten sérültek meg, a futamot lefújták, az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Kirepült a pályáról, és a nézők közé csapódott egy Lada kedd délután a hagyományos május 1-jei ásotthalmi roncsderbin. A rajt után alig ötven métert tettek meg az autók, amikor a súlyos baleset történt nem sokkal fél négy után.

A járművek a roncsderbi szabályainak megfelelően a rajtot követően lökdösődni kezdtek, a piros Lada ekkor csapódott neki a sáncnak, majd a lendülettől egészen a második, a nézőket védő sáncig repült, ahol több nézőt elsodort. Az első kanyarban viszonylag sokan tartózkodtak, mert innen jó rálátás nyílik a pályára. Azok a nézők, akik hátrébb álltak, nem is láthatták, hogy repül feléjük az első homokbuckán átugrató Lada – írta a delmagyar.hu.

A helyszínen tartózkodó mentők azonnal elkezdték a sérültek ellátását, majd további két mentőautó érkezett. A balesetben egy ember súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hatan könnyű sérüléseket szereztek. Az eset körülményeit szakértők bevonásával a Szegedi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A baleset után a többi futamot lefújták. Az majd csak a szakértői vizsgálat lezárása után derül ki, hogy ki ellen és miért – foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésért vagy közúti baleset okozásáért – indít eljárást a hatóság.

 

(A kép illusztráció.)

Megosztás