2024. július 13.
Ez volt a lényeg a 49. héten

Ez volt a lényeg a 49. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

78 éves korában meghalt Kóbor János az Omega együttes frontembere, akinek halálát koronavírus fertőzés okozta. Mecky a búcsúztató szentmiséje 17-én, 19.00 órától lesz a Szent István Bazilikában.

 

Egy házaspár mindkét tagjánál igazolták az Omicron fertőzést, így ők lettek az első magyar állampolgárok, akiket bizonyítottan a koronavírus új variánsa betegített meg – derült ki vasárnap. Bár az új fertőzések 100 százalékát még mindig a delta variáns okozza, a legújabb mutáció már igazoltan jelen van hazánkban.

 

A november közepén bevezetett óvintézkedések hatására a fertőzések száma jelentősen csökkent és az oltási arányt is sikerült növelni Ausztriában. Ezért az országos zárlat az oltott és gyógyult személyek (2G) számára 2021. december 12-én véget ért – óvatos nyitással megkezdődött az osztrák téli szezon, de a regionális intézkedések részleteiről indulás előtt érdemes tájékozódni.

 

Száznál is több áldozatot követeltek a múlt pénteken tomboló forgószelek az USA-ban. A 30 tornádó Illinois, Kentucky és további 4 közép-nyugati államban csapott le. 

 

A hét száma: 1297
Az 1950-es kezdete óta nem történt ilyen a Formula-1 történetében: a bajnokság utolsó körben dőlt el a világbajnoki cím! A kört még Hamilton kezdte meg az élen, de végül Verstappen látta meg először a kockás zászlót a sportág 4. legfiatalabb világbajnokaként. 1297 kört teljesítettek a versenyzők ebben az évben, és az 1297. kör felénél dőlt el a cím sorsa.

Megosztás

Itt a frissített kutyabarát strandtérkép

Hello Ország

Itt a frissített kutyabarát strandtérkép

  • 2024.06.22

A nyári hőségben nem csak mi vágyunk vízközelbe, hanem négylábú barátainknak is jól esik a hűsítő csobbanás. Szerencsére egyre több kutyás strand áll a gazdik és kutyáik rendelkezésére, íme a kutyabaráthelyek.hu strandtérképe és hasznos tippjei a közös strandoláshoz.

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.