2024. május 18.

Meglátták az árnyékukat a szegedi medvék

Farsangi medvelest tartottak ma a Szegedi Vadasparkban, ahova óvodások és kisiskolások is kilátogattak.

A néphagyomány szerint a medve február 2-án előbújva barlangjából megjósolja, meddig tart még a tél. Ha süt a nap, az árnyékától megijedve visszamegy alvóhelyére, ami azt jelenti, hosszú télre számíthatunk. Ha borús az idő, kint marad, mi pedig hamarosan a tavasz közeledtét várhatjuk. A Szegedi Vadaspark idei medve időjóslására három óvodás csoport is eljött az újszegedi Tündérkert Óvodából, akik első alkalommal nézték meg a medvelest – tudta meg a delmagyar.hu Horváth Gizellától, az óvoda vezetőjétől.

A gyerekek medvés fejdísz készítésével, mondókákkal, versekkel és játékokkal hangolódtak a mai kirándulásra. A medveles azonban nem azt az eredményt hozta, amit vártunk volna. Bár a vadaspark két medvéje találkozott az árnyékával, mivel rejtekhelyük ajtaját becsukták a gondozóik, nem tudtak visszabújni – így nyitott kérdés maradt, milyen időre számíthatunk az elkövetkező hetekben.

Megosztás

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.