2024. december 3.
Holnap kiderül, mely éttermek Magyarország legjobbjai

Holnap kiderül, mely éttermek Magyarország legjobbjai

A Dining Guide, mint hazánk legrégibb gasztronómiai platformja, évről évre a vendéglátás újabb területeit veszi górcső alá. Idén először az éttermi szerviz és az éttermek kávékínálata is fókuszba került, de újdonság az is, hogy hétfő este a Várkertben díjat kap az év koktélbárja is.

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is három nagy egységben közli a tesztelések eredményét. Az étterembe járó közönség által leginkább várt top 100-as lista idén több mint száz éttermet számlál, a 100-as pontrendszerben 74 pont és afelett teljesítő vendéglátóhelyekkel. Ezt követi további közel 110 étterem – pontszámozás nélkül, de még mindig a kalauz által ajánlott kategóriában.

Az eddigi street food szekció idén Alternatív vendéglátás címen fut, és könnyedebb hangvételű éttermeket gyűjt össze. Itt a ’kevesebb több’ alapon szigorúbban szelektáltak a kalauz szerkesztői, a valóban legjobb helyeket ajánlva. A könyv végén pedig tematikus toplistákat találunk, amelyek segítenek eligazodni, ha olyan szempontok alapján keresünk éttermet, mint a legjobb családi vagy a legjobb magyaros vendéglők, vagy ahol a legjobb a rántott húst vagy legjobb vasárnapi ebédet találjuk.

 

Az éttermek kávékínálata lemaradásban van a gasztronómiai teljesítményhez képest

Az idei évben újdonság, hogy a kalauz vizsgálta az éttermekben elérhető kávék minőségét, kínálatának érzékenységét. A kategória legjobbját Az Év Éttermi Kávélapja díjjal ismeri el a Nespresso. „Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a kávézókat és a kávézás kultúráját dinamikus és pozitív változások jellemzik. Ennek meglétét kerestük az éttermek kínálatában – árulja el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. – A vendégigények ennek megfelelően ma már mások, ami a kávét illeti. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az éttermek hogyan és milyen minőségben reagáltak a kereslet átalakulására. Azt tapasztaltuk, hogy az éttermek, vendéglátóhelyek nagy többségét még nem érte el a fogyasztási szokások és igények átformálódása. Számos helyen tapasztaltunk pozitív változást, de az éttermekben elérhető kávékínálat sok esetben nem éri el az éttermek magas gasztronómiai kvalitását.”

 

Tavaly először a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz az ország legjobb cukrászdáit is kutatta és vizsgálta. A tavalyi és az idei év tapasztalatai alapján a 2019-es kiadványba egy TOP20 listát állítanak, a legjobbat pedig az Év Cukrászdája díjjal jutalmazzák. „A továbbiakban is úgy látjuk, hogy az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiában megtapasztalható, a magyar éttermeket érintő minőségi változás és modernitás mozgalma a cukrászatokban sokkal lassabban indul be” – nyilatkozza a cukrászdákkal kapcsolatban Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.

 

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán a 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb alternatív vendéglátóhelye, továbbra is díjazzák az év séfjét, ifjú séftehetségét, az év legígéretesebb konyháját, leginnovatívabb konyháját, az év borlapját és idén először az év koktélbárját, év éttermi kávélapját, valamint szervizemberét is. A tavalyi évben az este egyik legnagyobb tapsát az életműdíjat átvevő Rosenstein Tibor kapta. Az idei életműdíjas is bizonyára hasonló fogadtatásban részesül majd. 

 

Elindul a Made in Hungary top gasztronómiai társulás

Az idei gála egyik legnagyobb dobása a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide közös szervezésében megvalósuló Made in Hungary top gasztronómiai társulás elindulásának bejelentése lesz. A hazai csúcséttermeket összefogó kezdeményezés részleteit még nem árulják el, egyelőre annyi bizonyos, hogy soha korábban ilyen szintű összefogásra nem került sor a hazai gasztronómiai életben.

 

 A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2019-es kiadványa a gála másnapjától, idén tehát február 26-tól vásárolható meg az ország nagyobb újságárusainál.

Megosztás

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

Hello Trend

Hogyan együnk egészségesen a melegben?

  • 2024.06.13

Ahogy beköszönt a nyár, egyre több időt töltünk a szabadban, a hőség pedig megváltoztatja táplálkozási szokásainkat is. A melegben nemcsak hogy más típusú ételekre vágyunk, de a szervezetünk is másképp működik. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, mit, hogyan és mennyit eszünk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat a nyári táplálkozásról, az egészséges életmód legfrissebb trendjeiről és a bikiniszezonra való felkészülésről - a Fitein szakértői tippjeivel.

 

 

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi?