Kipróbálná a tíz legjobb vidéki éttermet? Kezdje Szegeden
- Trend
- 2018.02.20
A szegedi Tiszavirág étterem is bekerült a tíz legjobb vidéki étterem közé a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzban.
Ha valaki idén a legjobb vidéki éttermeket szeretné végiglátogatni – végigenni -, be kell járnia az egész országot. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint – ebben a sorrendben - Encsen, Balatonszemesen, Tatán, Villányban, Balatonfüreden, Szegeden, Veszprémben, Egerben, Őriszentpéteren és Pannonhalmán találhatók a legjobb vidéki éttermek. Az első helyezet továbbra is az encsi Anyukám mondta, hatodik helyen pedig a szegedi Tiszavirágot találhatjuk.
Íme a lista:
1. Anyukám mondta – Encs
2. Kistücsök – Balatonszemes
3. Platán – Tata
4. Sauska 48 – Villány
5. Sparhelt – Balatonfüred
6. Tiszavirág – Szeged
7. Villa Medici Mild – Veszprém
8. Macok – Eger
9. Pajta – Őriszentpéter
10. Viator – Pannonhalma
Tiszavirág
A Tiszavirág étterem a szegedi butikhotel részeként működik. Nagyon modern, progresszív konyhát visz, amelyben fontos szerephez jutnak a helyi alapanyagok is. A kínálatban a tradicionális magyar ételek mellett a szegedi kedvencek is megtalálhatók, kortárs felfogásban - de a nemzetközi inspirációk is helyet kapnak, miközben a konyha törekszik a szezonalitásra. A hotel és az étterem kialakítása bárhol megállja a helyét Európában. Kutyabarát étterem – olvashatjuk a delmagyar.hu összeállításában.
Hogyan készül a lista?
A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem végiglátogatása után dönt az éttermek TOP 100-as listájáról. Ezt követően anonim tesztelők az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet pedig nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így áll össze a legjobb 10 listája.
A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványa több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, továbbá több mint 100 street food helyet és 65 cukrászdát listáz.