2024. május 19.

Kipróbálná a tíz legjobb vidéki éttermet? Kezdje Szegeden

A szegedi Tiszavirág étterem is bekerült a tíz legjobb vidéki étterem közé a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauzban.

Ha valaki idén a legjobb vidéki éttermeket szeretné végiglátogatni – végigenni -, be kell járnia az egész országot. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz szerint – ebben a sorrendben - Encsen, Balatonszemesen, Tatán, Villányban, Balatonfüreden, Szegeden, Veszprémben, Egerben, Őriszentpéteren és Pannonhalmán találhatók a legjobb vidéki éttermek. Az első helyezet továbbra is az encsi Anyukám mondta, hatodik helyen pedig a szegedi Tiszavirágot találhatjuk.

 

Íme a lista:

1.      Anyukám mondta – Encs

2.      Kistücsök – Balatonszemes

3.      Platán – Tata

4.      Sauska 48 – Villány

5.      Sparhelt – Balatonfüred

6.      Tiszavirág – Szeged

7.      Villa Medici Mild – Veszprém

8.      Macok – Eger

9.      Pajta – Őriszentpéter

10.  Viator – Pannonhalma

 

Tiszavirág

A Tiszavirág étterem a szegedi butikhotel részeként működik. Nagyon modern, progresszív konyhát visz, amelyben fontos szerephez jutnak a helyi alapanyagok is. A kínálatban a tradicionális magyar ételek mellett a szegedi kedvencek is megtalálhatók, kortárs felfogásban - de a nemzetközi inspirációk is helyet kapnak, miközben a konyha törekszik a szezonalitásra. A hotel és az étterem kialakítása bárhol megállja a helyét Európában. Kutyabarát étterem – olvashatjuk a delmagyar.hu összeállításában.

 

Hogyan készül a lista?

A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem végiglátogatása után dönt az éttermek TOP 100-as listájáról. Ezt követően anonim tesztelők az év folyamán többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet pedig nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így áll össze a legjobb 10 listája.

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványa több mint 200 hazai étterem leírását tartalmazza, továbbá több mint 100 street food helyet és 65 cukrászdát listáz.

Megosztás

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

Hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi?